HAK 1-2-OPEN deksel wint De Gouden Noot 2012

Oktober 2012

De Gouden Noot 2012 is gewonnen door HAK en Plato product consultants met het HAK 1-2-OPEN deksel. Dit maakte juryvoorzitter prof.dr. Onno Omta bekend op dinsdagavond 2 oktober tijdens het 9e NVC Verpakkingsinnovatie Diner in het Holland Casino te Utrecht. Hij sprak namens de twintigkoppige jury, die drie volle dagen bijeen is geweest, verdeeld over twee jureringsrondes, om tot haar eindoordeel te komen.

Juryoordeel
Deze innovatie betekent een drastische verbetering van het gebruiksgemak bij het openen van potten. Dit gaat ons leven als consument veranderen! Verder is het toepassen van de vinding in de keten uitstekend doordacht; zo is zelfs de bodem van de glazen pot veranderd om de stapelbaarheid intact te houden. De productie van het deksel is ook innovatief; de twee delen worden uit één blenk gemaakt met een minimaal verlies van materiaal. De innovatie scoort uitstekend op alle drie de duurzaamheidskenmerken. De pot is makkelijk te openen en het product is zichtbaar (People). Lang(er) houdbare conserven helpen bij het tegengaan van voedselverlies.
De gebruikte materialen zijn recyclebaar en worden ook gerecycled (Planet). Retailers, levensmiddelenfabrikanten, verpakkingsleveranciers en recyclers mogen allen rekenen op voldoende rendement (Profit). Het woord “potdicht” kan nu inderdaad geschrapt worden uit het Nederlandse woordenboek.

Meer informatie: www.DeGoudenNoot.nl