Portfolio

1-2 Deksel, op eigen initiatief ontwikkeld door Plato product consultants. Dit om de grootste verpakkingsergernis bij de consument weg te nemen.
Hak 1-2 deksel
1-2 Deksel zoals Hak deze toepast.
Duerr's Marmelade met 1-2 deksel
Het 1-2 Deksel wordt ook door vele andere conservenproducenten gebruikt, zoals Duerr's confituren.
Op 21 december 2011 vertrok André Kuipers voor de tweede keer naar het ISS. Kijkend naar de aarde besefte hij hoe kwetsbaar deze is. Dat is dan ook de belangrijkste boodschap die hij ons vanuit die ervaring meegeeft. Wees zuinig op onze planeet! Voor Plato was
de ruimtereis ook een mijlpaal met de eerste verpakking in serie gemaakt die in de ruimte is geweest. Plato geeft invulling aan de boodschap van André door haar ruime kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid van verpakkingen in te zetten. Met inzet van al onze creativiteit hebben we ook afgelopen jaar weer
verpakkingen ontworpen en ontwikkelen waarbij de zorgvuldige afweging van materiaal, zoals bijvoorbeeld de keuze tussen papier of plastic, zorgt voor verantwoorde en duurzame oplossingen.
Bronzen Noot voor Plato product consultants
Ringsluiting voor 20 liter verfblikken. Deze vinding maakt het automatisch plaatsen van deksels inclusief sluitring mogelijk, door het inventief gebruik van een veersysteem op de sluitring. Deze vinding is beloond met de verpakkingsaward de 'Bronzen Noot'
Beste frites verpakking voor thuisbezorgen
Hot2Home, een verpakking die ervoor zorgt dat frites die thuisbezorgd worden knapperig bij de consument aankomt. Het specifieke gatenpatroon zorgt voor een optimale ventilatie in de verpakking, waardoor overtollig vocht wordt afgevoerd en de knapperigheid van het product daarmee waarborgt.
Duurzame beste frites verpakking voor thuisbezorgen
 
Mestmonsterbeker, voor het inzamelen van mest. De ingezamelde mest wordt geanalyseerd op de hoeveelheid stikstof en andere mineralen, op basis waarvan een boer wordt aangeslagen.
Om fraude te voorkomen is de beker ingericht met een rode breekring die kapot gaat als er met de beker gerommeld wordt. Dit unieke ontwerp is zeer fraudebestendig.
 
Een elegant haakje om informatieboekjes aan te hangen, gemaakt van Polycarbonaat. Door het unieke ontwerp klemt het haakje zowel op vazen met dunne en dikke wanden.
 
Puddingbeker voor een scale aan toetjes. Door middel van berekeningen met niet-lineaire eindige elementen methoden is bepaald waar zwakheden in het ontwerp zaten. Door het ontwerp aan te passen is de beker ruim 30% sterker geworden in verticale richting. Hierdoor is het stapelen van de producten met warm afgevuld product mogelijk geworden.
Puddingbeker, versterkt door subtiele vormaanpassingen
 
Ontwerp van Potplanten tray, op basis van niet-lineaire eindige elementen methoden.
Uniek design voor plantentrays
Ontwerp van Potplanten tray, op basis van niet-lineaire eindige elementen methoden.
Gerealiseerd ontwerp van Potplanten tray, op basis van niet-lineaire eindige elementen methoden.
Koeltas voor biomedicijnen
Koeltas voor biomedicijnen
Koeltas voor biomedicijnen
Koeltas voor biomedicijnen
Houten Geschenkverpakking Ketel 1
Houten geschenkverpakking voor Nolet Distillery - Ketel 1
Kartonnen Geschenkverpakking Ketel 1
Kartonnen geschenkverpakking voor Nolet Distillery - Ketel 1
Kartonnen geschenkverpakking voor Nolet Distillery - Ketel 1
Farmdairy, AH - Bio based 2L Can
PE Melkverpakking met een inhoud van 2 liter
De AeroSorber dempt alle ongewenste trillingen en schokken
AeroSorber dempt 80% van inkomende schokken en trillingen door transport.
Le Cèrf van Zadkine is met behulp van de AeroSorber getransporteerd en veilig aangekomen op de plaats van bestemming.
De dochter van Danaïdes is veilig ingepakt in een houten frame en wordt beschermd tegen schokken en trillingen door de AeroSorber.